Update: voordekunst blijft blunderen

17 mei 2019

Na publicatie van mijn artikel ‘Crowdfunding platform voordekunst zakt voor test’ op deze website op 12 mei, ontving ik gisteren alsnog mail van team voordekunst.

“Hallo, onlangs heb je je project aangemeld op voordekunst. Naar aanleiding van de eerste aanmelding hadden wij nog een aantal vragen. Hier hebben wij nog geen reactie op gehad.

Kunnen we je nog ergens bij helpen?”

Waarop ik antwoordde met een link naar eerder genoemd artikel dat ik hierover schreef.

De reactie van team voordekunst, dat zich meteen al gewonnen geeft:

“Hallo Nelle, ik heb het gelezen en het heeft voor mij geen zin om hierover met jou in discussie te gaan.

Wij hebben duidelijk aangegeven waarom jouw project niet op de voordekunst past en ik begrijp dat dat frustrerend is.

Succes met toekomstige projecten.”

Verbazing aan mijn kant, natuurlijk. Ik kende helemaal geen frustratie over mijn interactie met team voordekunst, en mijn plan was dan wel door hen bekritiseerd, maar nog niet afgewezen. Dat voordekunst dit ‘duidelijk aangegeven’ zou hebben, is niet terug te vinden in de mailwisseling tussen het team en mij.

Wel had ik in mijn artikel stevige kritiek geuit op het feit dat dit platform tegen het kunstexperiment is. Waarbij ik gelukkig kon putten uit empirisch onderzoek door een plan in te dienen, zo experimenteel en ongrijpbaar dat voordekunst het noodgedwongen wel moest ontmoedigen.

Uit de mailwisseling die erop volgde bleek al snel dat team voordekunst zich met de situatie geen raad wist en stevig ingenomen standpunten, bijvoorbeeld over kunst, ook onmiddelijk weer terugnam.

Zelf heb ik als ervaringsdeskundige niet meer gedaan dan het publiceren van mijn eigen belevenissen en observaties. En daarna heb ik slechts beleefd gereageerd op vragen en opmerkingen vanuit team voordekunst, zoals dat ik met hen de discussie aan zou willen gaan:

“Ik was ook niet uit op discussie, hoor. En als je het (artikel, red.) goed gelezen had zou je kunnen weten dat dit niets met frustratie te maken heeft. Jullie hadden het plan ook nog niet afgewezen, dus dat punt slaat sowieso nergens op. Dit (ingediende plan, red.) was puur om aan te tonen dat voordekunst geen crowdfunding platform is en daarnaast tegen het kunstexperiment is. 

Het laatste woord is aan team voordekunst:

“Ik denk dat het een verspilling is van onze moeite om hier te proberen via e-mail ons gelijk te halen. ”