Nizar Mourabit (1982-2014)

bio

 

Nizar Mourabit (1982-2014) werd geboren te Casablanca, Marokko. Op zijn dertiende kwam hij naar Nederland om bij familie in Emmeloord te gaan wonen. Later studeerde hij Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

In de zomer van 2014 werd Mourabit een gevierd columnist en een gewild spreker. Zo schreef hij voor opiniesites en voor Trouw, Het Parool en de Volkskrant. Ook publiceerde columnist Stephan Sanders over Mourabit in NRC Handelsblad en maakte weblog GeenStijl een uitgebreide close-read van zijn column in de Volkskrant.

De radioprogramma’s De Nieuws B.V. (BNN/VARA), De stelling van Amsterdam (At5) en Dichtbij Nederland (MoslimOmroep) vroegen Mourabit te gast om te reageren op uiteenlopende onderwerpen. Het tv-programma Arena (EO) nodigde Mourabit uit voor een debat over een juridisch proces tegen Geert Wilders.

De thema´s die Mourabit in zijn werk aansneed zijn a) de onnodige invloed van afkomst op het gewicht van een mening, b) dat allen die hier geboren worden Nederlanders zijn en c) het tegenwicht bieden aan de overweldigende macht van de bevooroordeelde media.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *