Christian Brod

Duits kunstenaar in oorlogstijd

1917 – 2012

Christian Brod – interview neef Otto Brod

  Ook in Berlijn is de vondst van het werk van Christian Brod niet onopgemerkt gebleven. De Duitse journalist Friedrich Schilling had onlangs een interview met Otto Brod. Lokaal 4 publiceert hier dit interview ter begeleiding van de tentoonstelling die binnenkort...

Christian Brod – column JOOP (VARA)

In Amersfoort is volgend jaar het portret van een naakte Eva Braun te bewonderen, het dwingt de toeschouwer tot nadenken over de rol van de kunstenaar in de geschiedenis. Als beeldend kunstenaar is het niet gemakkelijk onbevangen naar het werk van een ander te kijken....

Christian Brod – column ThePostOnline

Geboorte van een alter ego In november 2011 werd deze figuur ergens in mijn fantasie geboren en kreeg hij meteen al zijn naam: Christian Brod. Christiaan is mijn tweede doopnaam en toen ik nadenkend over de achternaam mijn ogen opsloeg naar mijn boekenkast vonden ze...